Въпреки че растенията могат да произвеждат собствена храна и енергия за собствена консумация, те се нуждаят от нещо повече от захар. Растенията се нуждаят от общо шестнадесет различни вида хранителни вещества, за да растат силни и здрави, да произвеждат цветя и да дават плодове. Те получават такива хранителни вещества от водата, която абсорбират с корените си.

Когато отглеждате цъфтящи растения, трябва да давате следните основни хранителни вещества, за да могат да произвеждат живи цветя.

1. Вашите растения се нуждаят от азот. Той е един от трите най-важни макронутриента, необходими на растенията. Тези три основни макронутриента трябва да се дават на растенията в големи количества, за да оцелеят. Азотът е важен за подпомагане на растенията при използването на запасите от енергия, производството на протеини и отглеждането на здрави структури. Вашите растения ще станат жълтеникави, ако им липсва азот.

2. Вашите растения се нуждаят от фосфор. Това е вторият основен макронутриент. Фосфорът е от съществено значение за цъфтежа на цветарски консумативи. Той също така помага за насърчаване на растежа, производство на енергия и преодоляване на стреса. Ако вашите растения нямат фосфор, те ще произвеждат по-малко цъфтеж, ще имат крехки структури и листата им ще изглеждат лилави. Ако обаче не използвате фосфора внимателно, той може да навреди на вашите растения.

3. Вашите растения се нуждаят от калий. Калият е третият основен макроелемент. Той е жизненоважен за транспортирането на вода в и извън клетките на растенията. Освен това е важен за енергийния метаболизъм и фотосинтезата. Ако вашите растения имат дефицит на този вид хранително вещество, листата им ще изсъхнат, защото водата не се транспортира правилно в клетките им. Следователно те стават уязвими към болести и нападение от вредители.

4. Сярата е жизненоважна за възпроизводството на растенията. Необходим е за оплождане на цветя и развитие на семена. Подпомага растежа на растенията, фотосинтезата и производството на протеини. Освен това помага на растенията да устоят на въздействието на студеното време. Сярата е един от трите основни вторични макронутриента, необходими за оцеляването на растенията.

5. Вашите растения също изискват достатъчно количество мед. Това е един от микроелементите, важни за растежа и оцеляването. Той също така помага на цветята в техните репродуктивни роли, като подпомага растежа на растителните структури, отговорни за възпроизводството. По същия начин помага при разграждането на протеините и използването на енергията, абсорбирана от корените.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *