Iedereen heeft wel een plaatselijke coffeeshop die ze als hun favoriet beschouwen. Die ene plek waarvan ze weten dat ze met open armen worden ontvangen en de mensen achter de balie hun naam (of in ieder geval hun gezicht) kennen. De plaats waar zelfs als hun koffie bijna het dubbele kost van Tim Hortons (Starbucks); dat dit de plek is die ze altijd zullen aanbevelen aan hun vrienden.

Een paar jaar geleden was het voor een lokale coffeeshop in de buurt bijna onmogelijk om te concurreren met de deep pocket coffeeshops. Tegenwoordig kan zelfs het kleinste café met een heel klein marketingbudget concurreren. Alles wat ze nodig hebben, is een verhaal dat het vertellen waard is en natuurlijk een koffie die het waard is om gezet te worden. Als ze die hebben, zullen de klanten terug blijven komen – de belangrijkste zorg is meestal om ze daar in de eerste plaats te krijgen. Hier zijn enkele manieren waarop sociale media kunnen worden gebruikt om lokale coffeeshops te helpen concurreren met de grote spelers.

Twee tweets en één suiker

Terwijl ik dit bericht schrijf, is Twitter een van de grootste buzzwords van het jaar geworden. Het geroezemoes is echter niet ongerechtvaardigd. Twitter is een van de grootste sociale netwerkkanalen in Noord-Amerika met meer dan 15 miljoen accounts. En terwijl het nog in de kinderschoenen staat; het biedt bedrijven een ongeëvenaarde mogelijkheid om in realtime met consumenten en huidige klanten te communiceren.

Wat betekent dit voor coffeeshops? Het betekent dat ze effectiever dan ooit kunnen communiceren met consumenten. Als dat betekent dat je een zoekopdracht moet instellen die hun merk volgt en een eenvoudig bedankje moet sturen of zelfs een pre-order moet plaatsen, het zij zo. Twitter geeft deze merken de kans om een persoonlijke band met hun consumenten op te bouwen en hun merk de moeite waard te maken om over te praten.

Door actief te zijn in de twittercommunity ontstaat er een kans voor coffeeshops om hun ruimte aan te bieden voor evenementen zoals tweet-ups. Het hosten van deze live-evenementen op uw locatie garandeert niet alleen dat u uw producten verkoopt, maar garandeert ook wat buzz (tweets) over uw merk. Bovendien zijn sommige van deze nieuwe klanten waarschijnlijk nooit in hun leven in uw winkel geweest; maar omdat je betrokken raakte bij Twitter en dit evenement organiseerde, kon je nieuwe klanten aantrekken om je winkel te ervaren. Wat kun je nog meer vragen? Ik ben blij dat je het vraagt.

Wat dacht je van 1 Blog Latte

Hoewel bloggen een belangrijk onderdeel kan zijn van een strategie voor sociale media, is het niet de moeite waard als je er geen strategie achter hebt. Als het uw belangrijkste doel is om een online community te ontwikkelen; het is misschien in uw belang om over verschillende bonen te bloggen of misschien een TV-segment van de Wine Library te doen – Coffee Style. Als uw strategie er echter op gericht is om meer peuken in uw caféstoelen te krijgen, is het misschien in uw belang om aanbiedingen op de blog te bespreken.

Hoe geweldig een blog ook kan zijn voor een organisatie, het kan ook hun ondergang zijn. Een bedrijf dat hun blog beschouwt als een geweldige manier om alleen over hun merk te praten en hoe geweldig ze zijn, zal nooit lezers vinden. Misschien hebben ze hun echtgenoot en werknemers; maar klanten zullen niet geïnteresseerd zijn. Als u uw lezers iets van waarde kunt bieden, zullen ze terugkeren. Ik vertel mensen die een blog willen beginnen vaak om te proberen ten minste een van de drie E’s aan te bieden.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *